HET VERHAAL

Een boeiende combinatie van creativiteit en techniek.

collage met foto's en illustraties: Patrick Jouret

Mooi voor vandaag en morgen, niet voor de eeuwigheid.

 

Voor mij viel iets als "Ideé Fabriqué" niet zomaar uit de lucht, het is de som van mijn groeiproces naar het punt waarop mijn persoonlijke interesses, hobby én overtuiging netjes samenvallen. Als Aardling, vegetariër en vader van vier ben ik net zozeer begaan om de staat van de planeet. Ik voel er weinig voor objecten 'voor de eeuwigheid' in de wereld te zetten, het gaat er om 'vandaag' kleur te geven. Een mens heeft nood aan ruimte voor fantasie en het is fijn dat zo ecologisch mogelijk te kunnen doen. Ik hou er van om decoratieve hebbedingen te creëren waar ikzelf en anderen warm van worden. En het geeft nog extra voldoening te weten dat onze knappe creaties uit karton, hout, textiel en papier een stevige indruk nalaten op de bedenkers en aanshouwers, maar nièt op onze planeet. Er is véél mogelijk met minder milieubelastende materialen.


30 jaar ervaring in de creatieve sector, daar doe je iets mee.

 

Levenslang al weet ik mij geboeid en gedreven door vorm en kleur, creativiteit is een constante in mijn leven. Na een praktische scholing "stijl- en decoratietechnieken" (Campus Glorieux, Oostakker), vulde ik mijn loopbaan aan met een aantal jaren artistieke avondopleidingen "Binnenhuisarchitectuur" en "Reclamekunst" (Sint-Lucas academie, Gent). Zo evolueerde ik van huis- en relameschilder naar illustrator en 'digital signmaker' tot de allround grafisch vormgever vandaag. Ik beleefde ook enthousiast de boeiende overgang van de ambachtelijke naar de puur digitale werkprocessen. Ik bedenk en verwerk nu reeds 30 jaar logo's, huisstijlen, folders, advertenties, verpakkingen, P.O.S. materiaal, muurdecoraties en beletteringen. Zowel voor particuliere projecten als voor bedrijven. Met deze brede waaier aan kennis en ervaring versterk ik dagelijks het creatieve team van "Flamingo Pet Products" in Geel. Samen met een handvol collega's ben ik er dagelijks in de weer met het ontwerp en creatie van verpakkingen, technische illustraties, fotobewerkingen en productfotografie. Functioneel doordacht om de consument snel en duidelijk te informeren.

 

En toch hou ik ook enorm van de heerlijk imperfecte warme uitvoeringen van de retro-reclames, de oude schoolkaarten en (info)graphics van toen. Authentiek vervaardigd zouden zij vandaag vrij duur zijn, maar de digitale en mechanische processen werken vandaag wel zò goed dat maatwerk op kleine oplagen wél erg doenbaar is. Zelfs per één stuk. Bovendien kunnen de oude werken naar hartenlust opgefrist en gepimpt worden. Mocht de term "digitaal ambachtelijk collectief" taalkundig bestaan, dan omschreef deze Idée Fabriqué nog het beste. De doelstelling - een evenwicht tussen klant- en milieuvriendelijkheid - benaderen we nog het dichtst door een creatieve samenwerking met diverse gelijkgestemde eco-minded creatoren. Samen kennen en kunnen we zoveel meer en we zijn samen beslist meer up-to-date op vlak van gespecialiseerde machines en materialenkennis.


Ik kijk er telkens weer naar uit om samen met anderen een leuk idee vorm te geven.

 

Patrick Jouret

Creatief explorateur

Blijf verwonderen!

 
 

We plannen - op termijn - te starten met een nieuwsbrief en je kan je hiervoor nu al inschrijven. Het zou immers zonde zijn ons uit je hoofd te verliezen. Je weet nooit met welk idee je morgen wakker wordt.

© Copyright: Patrick Jouret | Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en levering

Ideé Fabriqué

Stadsveld 8

2200 Herentals

België

 

 

info@ideefabrique.be

• Jouw idee krijgt vorm

• Milieuvriendelijk

• Productie op afroep

• Gratis thuisgeleverd