HET VERHAAL

© Copyright: Patrick Jouret | Alle vermelde prijzen zijn BTW inclusief en levering

Ideé Fabriqué

Stadsveld 8

2200 Herentals

België

 

 

info@ideefabrique.be

• Jouw idee krijgt vorm

• Milieuvriendelijk

• Productie op afroep

• Gratis thuisgeleverd

 

Een boeiende combinatie van creativiteit en techniek.

collage met foto's en illustraties: Patrick Jouret

30 jaar ervaring in de creatieve sector, daar doé je al iets mee.

 

Levenslang al weet ik mij geboeid en gedreven door vorm en kleur. Eigenlijk is creativiteit de enige echte constante in mijn leven. Na mijn praktische scholing "stijl- en decoratietechnieken" (Campus Glorieux, Oostakker), gaf ik mijn loopbaan nieuwe impulsen door het volgen van avondopleidingen "Binnenhuis architectuur" en "Reclamekunst" aan de Sint-Lucas academie te  Gent. Ik evolueerde van huis- en publiciteitsschilder naar illustrator en digital signmaker tot de allround grafisch vormgever vandaag. Ik beleefde ook enthousiast de boeiende overgang van de ambachtelijke naar de digitale werkprocessen. 30 jaar al bedenk en verwerk ik logo's, huisstijlen, folders, flyers, advertenties,  verpakkingen, P.O.S. materialen, XL-visuals, beletteringen voor zowel particuliere projecten als voor bedrijven. Met deze brede waaier aan kennis en ervaring versterk ik vandaag ook het creatieve team van "Flamingo Pet Products" in Geel. Samen met een handvol collega's ben ik er dagelijks in de weer bij het ontwerpen en opmaken van verpakkingen, technische illustraties, productfotografie en fotobewerkingen.

 

En toch, zonder te nostalgisch te worden, behoud ik steeds dat warm verlangen naar de imperfecte ietwat naïve uitstraling van de vroegere decoratieve werkstukken. Authentiek vervaardigd zouden zij vandaag echter heel duur zijn, maar vandaag werken digitale en mechanische processen wel zò goed dat maatwerk op kleine oplagen erg goed doenbaar is. Zelfs bij één stuk. Mocht er de term "digitaal ambachtelijk collectief" taalkundig al bestaan, dan omschreef deze Idée Fabriqué nog het beste. Ik weet intussen dat ik mijn persoonlijke doelstelling - een evenwicht tussen klant- en milieuvriendelijkheid - nog het dichtst kan benaderen binnen een creatieve samenwerking met andere eco-minded creatoren. Samen kennen en kùnnen we zoveel meer. En we zijn samen beslist meer up-to-date op vlak van gespecialiseerde machines en materialenkennis.

 

In de zoektocht naar evenwicht viel "Ideé Fabriqué" dus niet zomaar uit de lucht. Het is de som van mijn persoonlijk groeiproces naar een punt waarop persoonlijke interesses en overtuiging mooi samenvallen. Als overtuigd vegetariër en vader van drie ben ook ik bezorgd om de staat van de planeet en bij uitbreiding alles wat er op leeft. Tweedehands, retro graphics en recylage zijn hier al langer top-of-mind. Ik bedenk en creeër graag mooie en leuke dingen waar ik zelf happy van word en die anderen net zo'n goed gevoel geven. Daarom vind ik het ook belangrijk dat we dat zo ecologisch mogelijk kunnen doen. Zo haal zelf al veel voldoening uit het feit dat onze olijke creaties uit karton, hout, textiel en papier wel een stevige indruk nalaten bij hun (jouw) publiek, maar nièt op onze planeet.

 

Laat je fantasie gerust de vrije loop, er is veel mogelijk met minder milieubelastende materialen. Ik kijk er telkens weer naar uit je te kunnen helpen om jouw ideeën vorm te geven.

 

Patrick Jouret

Creatief explorateur

Blijf verwonderen!

 

We plannen - op termijn - te starten met een nieuwsbrief en je kan je hiervoor nu al inschrijven. Het zou immers zonde zijn ons uit je hoofd te verliezen. Je weet nooit met welk idee je morgen wakker wordt.