PROJECTEN

Creatief maatwerk

Idée Fabriqué tilt je over elke creatieve uitdaging. Stuur een foto van je vlugschetsje op een bierviltje via e-mail en we bekijken alvast of en hoé we jouw idee concreet kunnen vorm geven. We hebben bakken ervaring en we werken binnen een kleine inspirerende poel van gelijkgestremde "makers" waarmee we vrijwel elk idee kunnen realiseren. We vertrekken meestal van jouw beeldmateriaal dat we desgewenst optimaliseren of we duiken in het enorme aanbod online beeldencollecties. Ook ben je na afspraak hartelijk welkom in onze creative hub bij "Moktamee" in Herentals. Je kan er voorbeelden zien en materialen voelen, dus ook al weet je vandaag nog niet wat of hoe, de inspiratie hangt er letterlijk aan de muren.


Laat je fantasie de vrije loop. Gaandeweg bekijken we wel wat de technische (on)mogelijkheden en de budgetaire verwachtingen zijn. We communiceren daarover heel helder, want het enige wat jou uiteindelijk echt mag verbazen is het resultaat.

Expo "Dat opent deuren"


Volledig uitwerken van de tentoonstelling

IDF: grafische vormgeving tot en met print- & drukwerken.

Materialen: Reboard, Dispa, Natuurkarton

Februari-Maart 2023


• Antroploge Kathleen Boel startte tijdens de "Corana-periode" met het fotograferen van ceramiek deurgrepen, die vooral zijn gemaakt tussen 1950 tot 1970. Ze begon (noodgedwongen) in haar thuisstad Herentals, maar in twee jaar tijd vond en fotografeerde Kathleen meer dan 3000(!) exemplaren doorheen heel België. Daarbij interviewde ze ook vele ceramisten, bewoners en ze legde verbanden met de architecten uit de stijlperiode 1950-1960. Idée Fabriqué kreeg de eer om deze massa aan tekste ne beeld informatie mee te helpen stroomlijnen en in een passende vorm te gieten opdat het grote publiek inzicht kon krijgen in deze boeiende - en op het eerste gezicht onzichtbare -artistieke wereld.


Kathleen bracht uren door in ons kantoor bij het scannen en bewerken van foto's én keek over onze schouder bij het opmaken. Het resultaat was een drukbezochte en bejubelde tentoonstelling met enkele levensgrote replica's van voordeuren. Het project rond de deurgrepen werd eind 2023 ook genomineerd voor de "Erfgoedprijs Provincie Antwerpen 2023"


Ceramic Door Handles Belgium

expo_deurgrepen_4
expo_deurgrepen_3
expo_deurgrepen_2
expo_deurgrepen_5
expo_deurgrepen_7
expo_deurgrepen_8
expo_deurgrepen_1
expo_deurgrepen_11
expo_deurgrepen_9
expo_deurgrepen_10

Innovatiecampus Geel


Totaalconcept decoratieve signalisatie

IDF: idee, ontwerp + print: rollups, textielbanners, kartonbordjes, reliëfletters, textielbehang, white board, … Montages binnen werden uitgevoerd door het technische team van de campus en buiten ism een extern beletteringsbedrijf.

April 2023


• Het onthaalgebouw gaf al enige tijd een wat grauwe gedateerde indruk. Idée Fabriqué kreeg - binnen een strak budget en in samenspraak met de innovatiemanager - een ruime vrijheid voor de ontwerpen buiten en binnen.


https:/www.geel.be/innovatiecampus-geel

Innovatiecampus Geel, onthaalgebouw
De vestiaire
De ontvangst en infobalie
Een zijmuur in de cafetaria
De eventruimte
De wandelgang naar de hoofduitgang
Vanuit de koffiehoek naar de toiletten

TWERK vzw


Diverse chocolade(verpakkingen)

IDF: grafische vormgeving tot drukklaar

Januari 2021 en voortgaand


• TWERK vzw bedacht een aanbod "verzendbare chocolade". De sociale werkplaats produceert en verpakt 100% Fairtrade chocolade in eigen atelier. En ze kan haar Sint-, Valentijns en Paasattenties voor bedrijven nu ook via de brievenbus bezorgen. Idée Fabriqué ontwikkelde al enkele gesmaakte grafische ontwerpen en er volgen er geregeld nog.


www.twerk.be

Knetterreep
TWERK_chocolade_per_post
TWERK_chocolade_per_post2
TWERK_chocolade_per_post3
TWERK_chocolade_per_post4
Print op papierkernplaat (Dispa, 3mm)
Guy aan het werk in zijn atelier
Fotoprint, detail
8
textielposter, inclusief beukenhout stokken
textielposter, inclusief beukenhout stokken
textielposter, detail

Expo - Guy Van Leemput


33 hoogwaardige fotoprints voor de expo

IDF: printwerk op textiel en Dispa (papierkernplaten)

December 2022


Guy Van Leemput (1967, Herentals, België) is wereldwijd bekend om zijn fragiele, papierdunne porseleinen kommen, die met eindeloos geduld worden gevormd door kleine stukjes porseleinklei rond een opgeblazen ballon aan te brengen. Een intuïtief en meditatief proces. Het werk wordt rauwgestookt in een zelfgebouwde houtoven op 1300°C, zo onstaan de zeer herkenbare witte of subtiel gekleurde porselein kommen.


Guy Van Leeput online

VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad

VOC Neteland ism Natuurpunt


Ludieke educatieve panelen in het bos

IDF: vormgeving + print + vormfrezen alu-panelen (Dibond)

December 2020


• Dit is een mooi voorbeeld van waar Idée Fabriqué voor staat. Wij màken jouw idee! Het VOC Neteland broedde op de idee: een ludieke educatieve wandeling rond de hazelworm. De VOC vrijwilligers schreven zelf de teksten én maakten zelf een reeks prachtige potloodillustraties (Mieke Christiaens), die door Idée Fabriqué werden gescand op hoge resolutie en verder verwerkt doorheen de layout.

Kom het resultaat zelf bekijken en ontmoet de hazelworm … 


www.vocneteland.be

Laroy Group Gent


Decoratieve akoestische wandpanelen

IDF:  27 prints in witte alu-frames (120x120cm)

Juli 2021


• Binnen de nieuwe strakke kantoorinrichting was zeker nog plaats voor wat kleur en beeld. De klant maakte zelf een ruime selectie uit eigen foto's en vulde die nog aan met motiverende quotes. Alle 27 beelden werden geprint op akoestische textielpanelen (dikte 2cm) en gevat in witte alumium frames.

Laroy_acou-panel_01
Laroy_acou-panel_03
Laroy_acou-panel_02

Cylfi


Infographic en ronde verpakkingskaart

IDF: illustratie + vormgeving tot drukklaar

Oktober 2020


• CYLFI® ontwikkelde een 100% ecologisch en eenvoudig systeem om een haard, kachel of barbecue aan te steken, geen papier en klein hout meer nodig. Idée Fabriqué zorgde voor een helder geïllustreerde gebruiksaanwijzing en de klant kon een drukklaar bestand aan zijn vertrouwde drukkerij bezorgen.


https://cylfi.com

Ronde kaart
Infographic
De Cylfi®

Flamingo Pet Products 


Akoestische wanden en bureauverdelers

IDF: studie opstelling + patronen + print + frames op maat

Juni 2020


• De open kantoren werden in één beweging geluidsarm én Covid-19 proof. De bedrukte wanden en dividers zijn voor 90% gemaakt uit gerecycleerde katoenvezels. Alle frames werden gemonteerd geleverd en medewerkers van Flamingo konden ze zelf monteren. Het resultaat oogt solide en toch zijn alle elementen verplaatsbaar bij elke veranderende situatie. • De geprinte akoestische textielpanelen zijn desgewenst individueel te vervangen voor hele nieuwe look.


Flamingo Pet Products website

office-dividers_studies
Graphic Dept. > na
Graphic Dept. > voor
FPP_detail_hoek
Graphic Dept. werk-unit
Sales administration > na
Sales administration, wand 125x200cm