PROJECTEN

Creatief maatwerk

Idée Fabriqué tilt je over elke creatieve uitdaging. Neem een foto van je vlugschetsje op een bierviltje, beschrijf je decoratie-idee in een mail en we bekijken hoe we het concreet vorm kunnen geven. Praten is altijd vrijblijvend en we werken samen binnen een inspirerende poel van denkers en makers waarmee we vrijwel elk idee kunnen concretiseren. We vertrekken van jouw beeldmateriaal dat we optimaliseren of we duiken in het enorme aanbod kwalitatieve beeldencollecties op het internet. Na afspraak ben je hartelijk welkom in onze creative hub bij "Moktamee" in Herentals. Je kan voorbeelden zien en materialen voelen, dus ook al weet je vandaag nog niet wat of hoé, de inspiratie hangt er letterlijk aan de muren en wij (be)denken graag met je mee.


Laat je fantasie de vrije loop, we bekijken dan wel wat de technische mogelijkheden en de budgetaire verwachtingen zijn. We communiceren daarover graag helder en vooraf, want het enige wat jou uiteindelijk mag verbazen is het resultaat.

TWERK vzw


Verzendbare chocolade(verpakkingen)

IDF: grafische vormgeving tot drukklaar

Januari 2021 en voortgaand


• TWERK vzw bedacht in deze Coronatijd een aanbod "verzendbare chocolade". De sociale werkplaats produceert en verpakt 100% Fairtrade chocolade in eigen atelier. En ze kan haar Sint-, Valentijns en Paasattenties voor bedrijven nu ook via de brievenbus bezorgen. Idée Fabriqué ontwikkelde al enkele gesmaakte grafische ontwerpen en er volgen er nog.


www.twerk.be

TWERK_chocolade_per_post
TWERK_chocolade_per_post2
TWERK_chocolade_per_post3
TWERK_chocolade_per_post4

Cylfi


Infographic en ronde verpakkingskaart

IDF: illustratie + vormgeving tot drukklaar

Oktober 2020


• CYLFI® ontwikkelde een 100% ecologisch en eenvoudig systeem om een haard, kachel of barbecue aan te steken, geen papier en klein hout meer nodig. Idée Fabriqué zorgde voor een helder geïllustreerde gebruiksaanwijzing en de klant kon een drukklaar bestand aan zijn vertrouwde drukkerij bezorgen.


https://cylfi.com

Ronde kaart
Infographic
De Cylfi®
Na de update
voor de update

De Zandkapel


Twee dubbelzijdig geprinte banners

IDF: ontwerp + print op doek (bestaande frames)

Februari 2020


• De nood voor het vervangen van twee banners (1x2m) in bestaand buizenframe was voor zaakvoerder Toon het uitgelezen moment om het ontwerp te laten opfrissen mits behoud van een zelfde warme uitstraling.

• IDF leverde ook twee sets gloednieuwe rekkers.


www.fietsendezandkapel.be

VOC Neteland


Ludieke educatieve panelen in het bos

IDF: vormgeving + print + vormfrezen alu-panelen (Dibond)

December 2020


• Dit is een mooi voorbeeld van waar Idée Fabriqué voor staat. Wij màken jouw idee! Het VOC Neteland broedde op de idee: een ludieke educatieve wandeling rond de hazelworm. De VOC vrijwilligers schreven zelf de teksten én maakten zelf een reeks prachtige potloodillustraties (Mieke Christiaens), die door Idée Fabriqué werden gescand op hoge resolutie en verder verwerkt doorheen de layout.

Kom het resultaat zelf bekijken en ontmoet de hazelworm … 


www.vocneteland.be

VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad
VOC Neteland - Hazelwormpad

ValueXstream


Beurswand en balie in textiel

IDF: ontwerp + print + frames

September 2019


• Een licht en flexibel systeem voor de aanwezigheid op vakbeurzen en semenaries. De hoes in stretchtextiel met rits schuift over een licht gebogen alu-frame (3x2m). De LED-spotjes klikken er bovenop. Kleuren en passende illustratie werden afgestemd op de bestaande logo en huisstijl.

Laroy Group


Decoratieve akoestische wandpanelen

IDF:  27 prints in witte alu-frames (120x120cm)

Juli 2021


• Binnen de nieuwe strakke kantoorinrichting was zeker nog plaats voor wat kleur en beeld. De klant maakte zelf een ruime selectie uit eigen foto's en vulde die nog aan met motiverende quotes. Alle 27 beelden werden geprint op akoestische textielpanelen (dikte 2cm) en gevat in witte alumium frames.

Laroy_acou-panel_01
Laroy_acou-panel_03
Laroy_acou-panel_02

Familie Barbiers-Tegenbos


Postkaarten en bierviltjes voor lentefeest

IDF: doodles + vormgeving + digitaaldruk

Mei 2017


• De familie Barbiers gaf zelf de voorzet voor dit ontwerp. Op de bierviltjes konden de gasten tijdens het feest hun boodschap of enkele leuke doodles kwijt. Het werd een waardevol aandenken voor Sen.

• De postkaarten en 'echte' bierviltjes drukt Idée Fabriqué op ecologische papiersoorten en in kleine oplagen, ideaal voor een familiefeest of kleinschalig evenement.

office-dividers_studies
Graphic Dept. > na
Graphic Dept. > voor
FPP_detail_hoek
Graphic Dept. werk-unit
Sales administration > na
Sales administration, wand 125x200cm

Flamingo Pet Products 


Akoestische wanden en bureauverdelers

IDF: studie opstelling + patronen + print + frames op maat

Juni 2020


• De open kantoren werden in één beweging geluidsarm én Covid-19 proof. De bedrukte wanden en dividers zijn voor 90% gemaakt uit gerecycleerde katoenvezels. Alle frames werden gemonteerd geleverd en medewerkers van Flamingo konden ze zelf monteren. Het resultaat oogt solide en toch zijn alle elementen verplaatsbaar bij elke veranderende situatie. • De geprinte akoestische textielpanelen zijn desgewenst individueel te vervangen voor hele nieuwe look.