HET VERHAAL

Een bruisende combinatie van creativiteit en techniek.

collage met foto's en illustraties: Patrick Jouret

Mooi voor vandaag en morgen, niet voor de eeuwigheid.

 

Levenslang al weet ik mij geboeid en gedreven door vorm en kleur en laat ik mijn fantasie vaak de vrije loop. En het is fijn dat ook nog eens zo ecologisch mogelijk te kunnen doen. Als overtuigd vegetariër en vader van vier ben ik net zozeer begaan om de staat van de planeet, het geeft extra voldoening te weten dat de decoratieve creaties uit karton, hout, textiel en papier een stevige indruk nalaten op de bedenkers en aanshouwers, maar nièt op onze planeet.


"Ideé Fabriqué" is voor mij dus niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is het resultaat van mijn groeiproces naar het punt waarop persoonlijke en professionele interesses netjes samenvallen. We hoeven niet altijd realisaties 'voor de eeuwigheid' in de wereld te zetten, het gaat er vooral om 'vandaag' kleur te geven.


30 jaar ervaring in de creatieve sector, daar moét je iets mee.

 

Mijn praktische scholing "stijl- en decoratietechnieken" (Campus Glorieux, Oostakker), vulde ik aan met enkele jaren artistieke avondopleidingen als "Binnenhuisarchitectuur" en "Reclamevormgeving" aan de Sint-Lucas academie in Gent. Zo evolueerde ik van huis- en relameschilder naar illustrator en 'digital signmaker' tot de allround grafisch vormgever vandaag. Ik beleefde ook enthousiast de boeiende overgang van het ambachtelijke naar de digitale werkprocessen. Ruim 30 jaar al bedenk ik logo's en huisstijlen, flyers, brochures, verpakkingslayouts, illustraties en creatieve interieurprojecten voor bedrijven en particulieren. Met deze brede waaier aan kennis en ervaring versterk ik dagelijks het creatieve team van "Flamingo Pet Products" in Geel. Met een handvol collega's zijn we er dagelijks in de weer met het ontwerpen en creëren van verpakkingen, technische illustraties, fotobewerkingen en productfotografie. Al onze ontwerpen zijn goed doordacht en worden efficiënt vormgegeven om de huisdierenvrienden duidelijk te informeren op het verkooppunt.

 

En toch blijf ik ook altijd houden van het heerlijk imperfecte van ambachtelijke uitvoeringen. Van de retro-reclames, de oude schoolkaarten en de infografieken van toen en nu en alles daar tussenin. Authentiek vervaardigd zouden deze vandaag vrij duur zijn, maar de digitaal aangestuurde mechanische processen staan vandaag wel zò goed op punt dat maatwerk op kleine oplagen toch weer goed doenbaar is. Ook stukwerk. Zo kunnen de retro grafische werken weer in hun volle glorie gereproduceerd en desgewenst gepersonaliseerd worden. Mocht de term "digitaal ambachtelijk collectief" taalkundig bestaan, dan omschreef deze Idée Fabriqué nog het beste. Want het evenwicht tussen klant- en milieuvriendelijkheid vind ik met Idée Fabriqué nog het beste door de goede samenwerking met andere gelijkgestemde eco-minded creatoren. Door samenwerken bereiken we zoveel meer en zijn we beslist meer up-to-date op vlak van gespecialiseerde machines en materialenkennis. Ideën en oplossingen rijpen vaak over en weer, zo blijft het prettig werken en boeiend uitdagend om elk idee vorm te geven.

 

Patrick Jouret

Creatief explorateur

Blijf verwonderen!

 
 

We plannen - op termijn - te starten met een nieuwsbrief en je kan je hiervoor nu al inschrijven. Het zou immers zonde zijn ons uit je hoofd te verliezen. Je weet nooit met welk idee je morgen wakker wordt.

© Copyright: Patrick Jouret | Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW en levering

Ideé Fabriqué

Stadsveld 8

2200 Herentals

België

 

 

info@ideefabrique.be

• Jouw idee krijgt vorm

• Milieuvriendelijk

• Productie op afroep

• Gratis thuis geleverd